0770–455 909

Billån Ansok

Billån. Det är inte ovanligt att ta ett lån när det kommer till att köpa en bil. En bil som inte är alltför gammal och sliten, kan trots allt kosta en hel del, och du kanske behöver ta ett billån, trots att bilen är begagnad. De flesta banker och låneinstitut utfärdar billån, men med samma grundkrav som vid vanliga lån, att du är över 18 år, har en fast inkomst, med mera. Förmodligen krävs det att du köper bilen av en auktoriserad bilhandlare, och billånet med dess förteckningar ska vara klart och godkänt av alla parter innan du fått bilen.

Billån se lite olika ut, beroende på var du väljer att ta det. Ibland måste du låna minst en viss summa pengar, för att få göra affärer hos just det företaget. På andra företag där du väljer att ta ditt billån, kan du låna pengar till vilken typ av bil du vill, modell, pris, år och så vidare. Då fungerar bilen som en säkerhet, för tillexempel banken, och på så sätt äger de en del av bilen tills du betalt tillbaka hela lånet. Det är också brukligt att du vid ett billån måste betala en viss procent kontant, cirka 20 %, eller byta in din gamla bil, medan du kan låna resten av summan. Om du har köpt en begagnad bil, kan tiden för att betala tillbaka billånet variera ganska kraftigt beroende på hur gammal bilen du lånar till är. Är den det, i allmänhet max nio år, har du kortare tid att betala tillbaka på. Bilen får heller inte hinna bli för gammal, under den tid du avbetalar ditt billån. På de flesta företag som du väljer att göra ditt billån hos, kan du betala av mer vid olika tillfällen om du skulle känna för det. Hos vissa företag som erbjuder billån, måste du lösa in lånet om du säljer bilen under det att du fortfarande betalar av. Lånet är bundet till just den bilen.

Dock gäller samma sak angående ränta vid billån som vid andra lån, även om den inte är densamma. Banken lånar dig pengar för att du ska kunna köpa en bil, och räntan är den avgift de tar ut för att göra det. Ibland kan du välja om du vill ha en fast eller rörlig ränta. Den fasta innebär att du varje månad betalar samma avgift för ditt billån till banken. Den rörliga räntan följer den allmänna ränteutvecklingen, och kan på så sätt göra din avgift för billånet billigare, men också dyrare om räntan går upp. Det finns även en del andra saker att ha i åtanke innan man köper en bil. Räntan för billånet är inte den enda utgift som tillkommer. Försäkring, besiktning, service, garage och parkering, skatt och så vidare, är utgifter utöver den regelbundna avgiften för billånet.

Har man sedan tidigare betalningsanmärkningar eller stora skulder, kan det bli problem att få ta ett billån. Det finns företag som låter dig låna i alla fall, men oftast till betydligt högre avgift. Det kan ändå vara en räddning med ett sådant dyrt billån, om du tillexempel har stora skulder, men har fått ett nytt jobb som kräver att du har bil för att ta dit. Det kan vara ett sätt bryta en ond cirkel, samtidigt som det också tillåter folk med dålig ekonomi att fortsätta ta onödiga och dyra lån. Bor man tillexempel i en medelstor stad, kan man oftast använda sig av lokaltrafiken, istället röra sig med bil och betala av sitt billån varje månad.

En god idé innan du tar ett billån, kan vara att se över de olika företagen och deras erbjudanden. Det är inte bara räntan som kan variera vid billån, utan även olika kostnader och avgifter, från företag till företag. Tillexempel kan du få rabatt på en bilförsäkring, du kan slippa uppläggnings- eller ansökningsavgifter vid vissa billån.


 

Ansok


Eller ring oss på 0770-455 909 för ansökan eller mer information.