0770–455 909

Blancolån Ansok

Blancolån är detsamma som ett lån utan säkerhet. När det handlar om tillexempel ett huslån eller ett billån fungerar huset eller bilen som en sorts pant för låneinstitutet att ta ut, om du av någon anledning inte skulle kunna betala tillbaka pengarna du lånat. Då kan låneföretaget välja att sälja av delar, eller hela fastigheten. Men vid ett blancolån har dem alltså inte den typen av säkerhet inblandad. Det betyder att banken, om du valt att ta ditt blancolån av dem, tar en större risk när de lånar ut pengarna till dig. Det är denna risk som banken tar betalat extra mycket för, som gör att ett blancolån är dyrare än ett lån med säkerhet. Räntan, eller avgiften som företaget tar för ett blancolån, är oftast rörlig, det vill säga, att den avgift du måste betala tillbaka varje månad kan variera beroende på räntemarknaden.

För att få ta ett blancolån krävs att du är över 18 år, ha arbete, det vill säga en fast inkomst, samt att du inte har några betalningsanmärkningar sedan tidigare. En betalningsanmärkning kan få om du slarvat, missat eller helt enkelt inte kunnat betala en räkning, och det ser naturligtvis inte bra ut för någon överväger att ge dig ett blancolån. Dock försvinner en betalningsanmärkning för en privatperson efter tre år, och efter fem, om du är en juridisk.

Eftersom ett blancolån inte har någon fysisk pank, krävs det ofta en eller flera borgensmän. Det betyder att denna person kan hjälpa dig ekonomiskt om du skulle få problem att betala tillbaka. Men det är också borgensmannens skyldighet att betala tillbaka ditt blancolån om du inte klara det själv. Därför ställs det samma krav på borgensmannen eller männen som på dig, de tidigare nämna angående ålder, fast inkomst samt prickfritt register vad gällande betalningsanmärkningar.

Till skillnad från tillexempel kreditkortavgiften, är räntan för ett blancolån lägre. Det är därför inte ovanligt att teckna ett blancolån för att betala sina andra lån. Generellt sett är det mer ekonomiskt att samla sina lån på ett och samma ställe. Dock ska snabblån betalas tillbaka mer omgående än blancolån.

Ett blancolån ligger på mellan 5000 och 350 000 kronor. Det kan gå snabbare att få jämfört med ett lån med säkerhet, men förutom att räntan är högre, kan det också kosta dig mer om du skulle vilja lösa in blancolånet i förtid. Beroende på av vem du väljer att ta ditt lån av, samt hur mycket och så vidare, kan avgiften eller räntan variera. Därför kan det vara en fördel att se över och jämföra olika företag som erbjuder blancolån. Det finns dock några låneinstitut som kan erbjuda dig blancolån trots att du har en betalningsanmärkning. Det kan hända att du fick anmärkningen för länge sedan och att du ordnat upp din ekonomi sedan dess, men du bör ändå ställa dig frågan om du ska ta ett blancolån om du vet med dig att du kan få problem att betala tillbaka senare. Samhället idag är mer föränderligt då människor har fler olika jobb under en livstid, flyttar oftare och så vidare, och detta kan resultera i ojämnare ekonomi jämfört med tidigare år. Detta kan vara en anledning till att det är lättare att få så kallade blancolån idag. Men samtidigt är myndigheterna också snabbare med att dela ut betalningsanmärkningar, vilket betyder att ändå ska vara på din vakt.

Ansok


Eller ring oss på 0770-455 909 för ansökan eller mer information.