0770–455 909

Kreditlån

Kreditlån. Det har kanske hänt dig att du fått frågan om du vill handla på konto eller på kredit, då du ska betala för någonting i kassan? När du handlar på konto, dras pengarna för ditt bankkonto. När du handlar på kredit får du istället en faktura hem i slutet av månaden. Att använda sig av kreditlån betyder således att du inte behöver ha några pengar när du betalar just för stunden, utan att du köper först och och betalar sen.

Förr i tiden handlade folk ofta på krita, det vill säga samma sak om ett kreditlån, i tillexempel matbutiker. Istället för att bära med dig en massa kontanter, så skrev man upp allt man handlande varje gång, och sedan betalade man allt i slutet av månaden. Idag är det lättare att få tillgång till sina pengar eftersom det finns bankautomater och genom att man kan betala med kort i de flesta affärer. Men kreditlån för större summor pengar är inte ovanligt.

Förutom den summa pengar som du lånar, betalas kreditlån tillbaka genom ränta. Räntan är den avgift som banken, eller annat låneinstitut, tar ut för att de ger dig ett kreditlån. Räntan kan vara rörlig, och det betyder att den följer marknadsräntan. Den kan också vara fast, och då blir det en och samma avgift varje månad.För att få ta ett kreditlån krävs det oftast att du har en fast inkomst varje månad och att du är minst arton år.  Banken måste ha någon typ av säkerhet för att veta att du kan betala tillbaka ditt kreditlån. Detta gör dom genom en kreditupplysning, och går den igenom är du så kallat kreditvärdig. Därefter bestämmer du och banken hur just ditt kreditlån ska se ut. Tillexempel hur stor summa du ska ha tillgång till, en så kallad kreditgräns, beroende på vilka utgifter du har, och hur mycket banken vill låna ut.

Om du har en varierande ekonomi kan ett kreditlån vara både till en fördel och en nackdel. Du kanske inte har några pengar alls från och till, och desto mer emellanåt. Då kan ett kreditlån fungera bra eftersom du med säkerhet kan betala dina räkningar då du har pengar. Men är det mindre säkert när du får pengar, och har du svårt att hålla i dom, bör du avstå kreditlån eftersom det kan vara svårt att bedöma när man ska sluta handla. Med ett kontokort kan du oftast inte göra fler inköp tillslut eftersom kontot blir tomt. Med kreditlån på kreditkort finns inte samma stopp, och det är svårare att upptäcka när man handlat över sina tillgångar.


Eller ring oss på 0770-455 909 för ansökan om privatlån eller för mer information.