0770–455 909

Låneansökan Ansok

Låneansökan. När du ska låna pengar så behöver du göra en låneansökan, oavsett vad det är du behöver låna till. Däremot kan en låneansökan olika ut, beroende på olika faktorer. I princip kan man säga att, ju mer pengar du behöver låna, desto mer information behöver låneinstitutet och desto hårdare krav ställs på dig. I en låneansökan för ett snabblån, tillexempel ett smslån eller mobillån, eller dylikt lån på ett lägre belopp pengar, kräver de flesta låneinstitut att du är minst 18 år, har ett personnummer samt att du inte inte har några tidigare betalningsanmärkning i ditt register. I en sådan låneansökan måste du också skriva in vilken bank du har, banknummer, samt hur mycket pengar det är du vill låna.

Ska du däremot låna en större summa pengar, ser din låneansökan annorlunda ut. Dels brukar snabblånen ha en fast avgift istället för en ränta, vilket är vanligare vid större lån. Därför finns det ofta en lånekalkyl, där du kan skriva in hur mycket du vill låna, samt hur lång tid du behöver för att betala av det. Dessa siffror kan vara intressanta för dig att veta innan du skickar in din låneansökan. Låneinstitutet är också mer intresserade av din ekonomi samt vilka andra tillgångar du kan tänkas ha. Om du tillexempel gör en låneansökan om ett privatlån, vill de flesta företagen veta vilken typ av säkerhet som finns med i lånet. Denna säkerhet finns med för att banken inte ska förlora de pengar som de lånat ut, i händelse av att du inte skulle kunna betala tillbaka. En fastighet, värdepapper eller en borgensman är exempel på olika typer av säkerheter. Hos vissa företag är dock en låneansökan bara just en ansökan och en förfrågning om du får låna, och det är alltså inte säkert att lånet går igenom förrän en bankman tittat närmre på just ditt fall och gett dig godkänt. Därför kan också den lånekalkyl du tidigare fyllt i, ge ett annat utslag eftersom den bara kan ge en översiktligt bedömning. Precis som med det mesta här i världen finns det undantag, och några företag har utvecklat snabblån även för dem med betalningsanmärkningar eller låg, eller ingen, årsinkomst. Dessa företag kräver dock oftast mer i avgift för dig som vill ta ett sådant lån.

Vad du brukar få fylla i och redogöra för i en låneansökan för exempelvis ett billån är mer specificerat på just bilen, än vid tillexempel ett bostadslån. Du måste bland annat fylla i vem det är du ska köpa bilen av, vilken årsmodell bilen har, priset, kontantinsatsen, lånets löptid osv. Ibland måste du svara på om du redan hittat en bil som du vill köpa, eller om du bara vill ha ett lönelöfte. Det är alltid en fördel att ha så många uppgifter som möjligt klara för dig när du fyller i din låneansökan, då det ger en mer exakt uträkning av hur mycket du kommer att få låna.

Eftersom det finns ett flertal banker och andra låneinstitut, och du antagligen vill jämföra deras olika tjänster och priser, är inte din låneansökan bindande. Idag kan du fylla i och skicka iväg låneansökningar via alla olika låneinstituts hemsidor via internet, men det går även bra att ringa och be om hjälp.


Ansok


Eller ring oss på 0770-455 909 för ansökan eller mer information.