0770–455 909

Lånelöfte Ansok

Lånelöfte. Precis som när du lånar pengar av banken, och banken kräver ett intyg på att du har ett fast arbete för att vara säkra på att du kan betala tillbaka pengarna du lånat, behöver du bevisa att du får låna pengar av banken, då du ska köpa någonting för en större summa pengar. Detta bevis, eller löfte om att du faktiskt får låna pengar av banken kallas för lånelöfte. Beloppet som man får låna i ett lånelöfte varierar beroende på hur mycket du och banken kommit överens om att du får låna. Lånelöftet består ofta av ett skriftligt intyg från banken

Mindre summor och köp kräver ofta inget intyg i typ av ett lånelöfte, men när det gäller större summor, så stora att det krävs ett lån, är lånelöfte vanliga. Ett vanligt förekommande sammanhang där lönelöfte är vanliga, är husköp och husförsäljningar. Då är det oftast en bank eller ett bolåneinstitut som utfärdat lånelöftet. Det är en fördel att vara säker på att du får, och, hur stor summa pengar du får låna, redan innan du börjar leta efter nytt boende. Det är oftast inget krav från mäklarna, men ett klart plus att visa upp, för att ekonomiskt bevisa att du verkligen kan betala för ett köp, om du skulle bestämma dig för att göra slag i sak. Skulle det bli budgivning, kan det också vara bra med ett lånelöfte för att säkert veta hur mycket man får låna, och för att veta hur långt man kan, eller är villigt att sträcka sig ekonomiskt. Det är inte ovanligt att det slutliga priset överstiger utgångspriset med stora summor. Skulle du vinna budgivningen kan det hända att det tar ett tag att få ett lånelöfte, och det kan innebära en risk för köpet.

Ett lånelöfte är någonting som alla banker erbjuder, men hur mycket och om du får låna, är sedan en individuell fråga. Du skaffar dig ditt lånelöfte genom att antingen ansöka om det via nätet, via telefon eller direkt på en bank. Ett lånelöfte är alltid gratis och du förbinder dig inte vid ditt lånelöfte, såvida du och banken inte har en speciell överenskommelse. Ett lånelöfte gäller i omkring sex månader, och det går oftast bra att helt enkelt förlänga det efter att det har gått ut.

Om, eller när, ett köp gått igenom, får du låna det belopp av banken som du kommit överens med dem om i ditt lånelöfte. På samma sätt som du lovat de du ska köpa av att du får låna, har banken lovat dig att kommet att få låna pengar av dem. På så sätt är ett lånelöfte både ett löfte från dig, och till dig. Ditt löfte i förhållande till baken för att få låna pengar av dem, kan i sin tur bestå av ett löfte eller bevis i form av ett arbetsintyg om heltidsanställning, ett värdepapper eller papper på en egendom som du har.

 

 

Ansok


Eller ring oss på 0770-455 909 för ansökan eller mer information.