0770–455 909

Mobillån

Mobillån kallas även smslån, eftersom det är ett lån du tar genom att skicka ett sms med din mobil. I smset, som är ett vanligt textmeddelande, skriver du hur mycket du vill låna och skickar det sedan till det företag du valt att ta ett mobillån av. De flesta mobillån brukar ligga på en summa mellan 1000 kronor och 5000 kronor, och vill du låna mer kan vissa av företagen även erbjuda denna tjänst. Räntan, eller avgiften för lånet är en fast summa, och några företag som ger mobillån har också en ansökningsavgift på runt 25 till 40 kronor, plus operatörskostnaden. Tiden för när du måste betala tillbaka mobillånet varierar även det, beroende på var du tagit det. Det vanligaste är en månad, 30 dagar, men vissa av mobillånen ska vara tillbaka redan efter 15 dagar.

De flesta företagen som erbjuder mobillån, kan även erbjuda samma lån över internet, fast det kallas mobillån. Då ansöker man helt enkelt om lånet via deras hemsida, istället för att göra det via ett sms. Det du vanligtvis behöver uppge är olika personuppgifter som ditt namn, telefonnummer, personnummer, samt vilken bank du vill att pengarna ska skickas till. Ansöker du om ett mobillån via ett sms behöver du ibland inte uppge ditt personnummer, om du har ditt telefonnummer registrerat hos nummerupplysningen. Då får mobillåns företaget dessa uppgifter via dem istället. Är du inte registrerad hos nummerupplysningen men har ett bankkonto, kan det också lösa sig av sig själv, eftersom personnummer krävs för att inneha ett bankkonto. Företaget kräver dessa personuppgifter för att kunna säkerställa din identitet, för att senare kunna få tillbaka de pengar du lånat genom mobillånet. Oavsett om du ansöker om ett mobillån, eller via internet, ska du naturligtvis även uppge hur stor summa pengar det är du vill låna.

I stort sett skulle man kunna säga att det tar lika lång tid att ta ett mobillån, som att låna pengarna av en kompis. Och det kan vara en fördel att veta exakt hur mycket man ska betala tillbaka, till skillnad från att låna av en vän som väljer att ta ut gentjänsten på olika sätt i form av en rörlig ränta eller tjänster. Men för alla typer av mobillån, smslån eller andra snabblån, bör man ha klart för sig att det inte är ett speciellt ekonomiskt sätt att låna pengar på. Räntan eller avgifterna för dessa typer av lån är mycket höga, och det är ju det man betalar för när företaget låter dig låna så enkelt och snabbt. De flesta är inbegripna i att ett mobillån är ett enkelt sätt att lösa ett problem för stunden, men kanske inte lika enkelt att betala tillbaka när tiden för lånet har gått ut. En del företag som erbjuder mobillån låter dig låna trots att du har betalningsanmärkningar, vilket kan sätta dig ännu mer i klistret om du redan har problem ekonomiskt. Samtidigt kan den typ av mobillån vara en fördel om det var längre sedan du fick denna anmärkning och har haft en trygg ekonomi sedan en tid tillbaka. Alla kan hitta ett reafynd dagen innan lönen kommer in på kontot, men man bör ställa sig frågan om rabatten kommer att överstiga avgiften för mobillånet.


Eller ring oss på 0770-455 909 för ansökan om privatlån eller för mer information.