0770–455 909

Privatlån Ansok

Privatlån är egentligen mer eller mindre samma sak som ett vanligt lån. Skillnaden mellan tillexempel billån, bolån eller huslån, är att du vid ett privatlån inte behöver uppge exakt vad det är du vill låna pengar till. Med det är det dock inte sagt att du kan använda ditt privatlån till vad som helst, bara att det inte finns speciella restriktioner som tillexempel en auktoriserad bilhandlare när du ska köpa en bil och vill teckna ett billån. På så sätt är ett privatlån mer ”privat”. Sedan kan man väl generellt säga, att ju större summor låneinstitutet är beredda att låna ut, desto mer intresserade är de av att få veta vad du har tänkt att använda pengarna till.

Avgiften eller räntan, det vill säga pengarna du betalar för att få ta ett privatlån av ett företag, varierar beroende på tre olika faktorer. För det första hur mycket pengar det är du vill låna. Ett privatlån på en stor summa pengar kräver en större avgift till företaget. För det andra beror avgiften på hur länge du väljer att ha lånet, innan du ska ha betalat tillbaka det. Då betalar du dels av pengar för själva privatlånet, samt lite av avgiften för att får låna, varje månad. Dock är det vanligt förekommande vid tillexempel bostadslån att man endast betalar tillbaka månadsavgiften varje månad, utan att betala av själva lånet. När man sedan säljer sin bostad har den förhoppningsvis ökat i värde, och man tjänar in mellanskillnaden. För det tredje beror avgiften på hur du vill betala för privatlånet, med en fast eller rörlig ränta, eller en avgift. När du ansöker om ett privatlån görs en helhetsbedömning, och den kan inte göras av dig själv tidigare för att räkna ut hur mycket du kommer att behöva betala tillbaka i månaden. Dessa uppgifter är individuella, men de flesta låneinstitut har olika tabeller eller lånekalkyler där du kan räkna ut den ungefärliga månadsavgiften för just deras privatlån. Då skriver du själv in hur mycket du är intresserad av att låna, för hur lång tid, och sedan räknar företagets sida ut hur mycket det blir med just deras ränta.

För att få ta ett privatlån kräver de flesta låneinstitut att du är över tjugo år, har ett fast jobb, åtminstone sedan en tid tillbaka, samt att du inte har några betalningsanmärkningar. Du kan också tvingas lämna någon typ av säkerhet för att få genomföra ett privatlån. Det fungerar som en sorts pant, och låneinstitutet använder sig då av denna för att kunna säkerställa att de kan få tillbaka pengarna, om du skulle misslyckas med att betala tillbaka. Dock finns det en del företag som kan erbjuda dig privatlån trots att du saknar några av tidigare nämnda kriterier. Dessa företag kräver i gengäld en större avgift eller ränta för att få ta ett privatlån av dem.

Du bör även räkna med en uppläggningsavgift och en aviavgift när du tar ett privatlån. Är du inte intresserad av att låna så stora summor, finns det mindre lån som går lite snabbare och är enklare att genomföra än privatlån. Snabblån som smslån eller mobillån är exempel på sådana, men har de fått mycket kritik för att de just är så enkla att genomföra, och många som tagit lånen har haft svårt att betala tillbaka dem efteråt. Privatlån har även en betydligt längre återbetalningstid, jämfört med snabblånens 30 dagar, eller mindre.

 

Ansok


Eller ring oss på 0770-455 909 för ansökan eller mer information.