0770–455 909

Problem att Låna Pengar

Problem att låna pengar. Det är relativt lätt att hitta ett företag som erbjuder tjänster som att låna ut pengar, men det är inte ovanligt att stöta på problem efter det. Bank och andra låneinstitut är alla vinstdrivande företag och du betalar dem pengar för att få låna pengar. Det kan vara omständligt och knepiga att hitta ett företag som erbjuder dig bäst ränta och så vidare, men först av allt måste företaget godkänna dig som lämplig låntagare. Beroende på hur mycket du väljer att låna, och vilket företag du väljer att låna av, krävs olika typer av uppgifter om dig. Det handlar uteslutande om att företaget vill vara säker på att du kan betala tillbaka den summa du lånat av dem, efter den tid som låneinstitutet har som regel, eller som ni tillsammans kommit överens om. Det som krävs av dig fungerar helt enkelt som en säkerhet för företaget. Saknar du något av dessa kan det därför bli problem att låna pengar. Är du väl godkänd av bank eller låneinstitut, ligger bollen istället hos dig, och det är upp till dig och välja var du vill låna dina pengar.

Har du sedan tidigare betalningsanmärkningar kan det bli problem att låna pengar hos de flesta större låneinstituten. Däremot kan du låna mindre summor med bland annat så kallade smslån. De brukar vara ungefär mellan 1000 kronor och 5000 kronor, och ibland går bra att låna av dem trots tidigare betalningsanmärkningar. En betalningsanmärkning försvinner inte förrän efter tre år, även om du har betalat dina skulder. Har du skulder, men ingen betalningsanmärkning, kan det också bli problem att låna pengar. Bank och liknande ser inte gärna att man redan har stora utgifter att betala tillbaka varje månad.

Är du arbetslös kan det innebära problem att låna pengar av tillexempel banken. Utan ett jobb kan du inte garantera att du får in några pengar och därmed kan börja betala eller avbetala ditt lån. Har du däremot ett hus eller en lägenhet, eller någon annan egendom som är värd pengar, kan det lösa ett problem för att få låna pengar. Då kan tillexempel banken få rätt att sälja eller på något sätt göra sig en förtjänst på din egendom, allt efter överenskommelse då lånet bestämdes. På samma sätt fungerar en pantbank. De erbjuder också ett sorts lån, men med något föremål som du äger som insats. Har du någonting utav värde som du vill pantsätta, är det i stort sett inga som helst problem att låna pengar av dem. Dock måste du kunna köpa tillbaka det du pantsatt innan en viss tid går ut, en tid som brukar ligga runt fyra månader. Gör du inte det, har föremålet du lämnade in övergått till pantbankens ägo, och de kan sälja det vidare. Kanske vill du inte köpa tillbaka det, och då kan man säga att du helt enkelt sålt det till dem.

Några av Sveriges största banker är Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank. Skulle det bli problem att låna pengar hos någon av dem, kan man försöka med Accepturs, Freedom Finance, Bank2 eller Bluestep. Deras krav på dig för att få låna pengar är annorlunda än de största bankerna. Tillexempel är det inget problem att låna pengar hos dem om du har tidigare betalningsanmärkningar. De kan däremot basera räntan på hur mycket dina betalningsanmärkningar låg på, eller hur många du hade. Slutligen kan smslån vara en utväg om du får problem att låna pengar hos andra låneinstitut. Dessa kan dock inte erbjuda lika stora lån, men de är mycket enkla att genomföra och du får pengarna omgående. Några vanliga företag som erbjuder smslån är Kredit 365, Mobillån, Folkia och Smskredit. Ha dock i åtanke att problem att låna pengar, kan vara detsamma som problem att betala tillbaka.  


Eller ring oss på 0770-455 909 för ansökan om privatlån eller för mer information.