0770–455 909

Smslån

Smslån är en typ av lån som har blivit allt vanligare. Jämfört med ett vanligt lån, som du tillexempel tar från banken, så går ett smslån betydligt fortare och är enklare att genomföra. Dock är det betydligt lättare att skuldsätta sig med smslån. Just för att de är så enkla att ta, kan lånet bli ogenomtänkt och en impulshandling. Vissa smslånsföretag låter dig dessutom ta nya lån, även om du sedan tidigare har betalningsanmärkningar. På så sätt är det en snabb och enkel lösning för den som har en knaper ekonomi, men egentligen gräver man bara sin egen grop djupare. Räntan för smslån är ofta skyhöga. Ett mer långsiktigt lån från tillexempel banken, har oftast en betydligt lägre ränta, men är naturligtvis mer omständligt att teckna. När du genomför ett smslån, skickar du mer eller mindre ett textmeddelande till det företag som erbjuder tjänsten, samt hur mycket du vill låna. Oftast ligger smslånen på mellan 1000 och 5000 kronor.

Efter att det visat sig att allt fler människor samlat på sig skulder från bland annat smslån, har dessa fått en hel del kritik i medierna. Det har förekommit åsikter om att lånen riktar sig till människor i ekomomiska kriser och att de säljs och ger intrycket av ett impulsköp. Dels bör ingenting som har med att låna pengar att göra, göras i samband med en impulshandling, och dels är det lite lurigt att rikta sig till människor som kanske redan har en dålig ekonomi och söker en enkel lösning.

De flesta smslån brukar ha en återbetalningstid på ungefär trettio dagar. Kan du inte betala tillbaka inom denna tid får du en betalningsanmärkning, och om du fortfarande inte löst problemet kommer ärendet tillslut att hamna hos kronofogden. Trots detta kan du hos vissa företag fortsätta att ta nya smslån, och även detta har uppmärksammats av medierna. En betalningsanmärkning finns kvar i dina register i ett antal år framöver, och kan komma att bli problem vid senare tillfälle, trots att du ordnat upp din ekonomi vid det här laget. Det har också riktats en del kritik mot annonsernas upplägg för smslån då det inte varit helt enkelt att uppfatta hur stor avgiften har varit för att ta smslånet. De har enbart handlat om att bara skicka ett textmeddelande och sedan finns pengarna på ditt konto inom cirka en kvart, vilket är hela affärsidén. Idag är företagen som erbjuder smslån mer noga med att visa vad det kostar att använda sig av deras lån, och de flesta människor har heller inte ungått debatten kring smslån.


Eller ring oss på 0770-455 909 för ansökan om privatlån eller för mer information.