0770–455 909

Telefonlån

Telefonlån kallas de lån som har blivit allt vanligare på senare tid. De kallas även för mobillån, smslån eller snabblån och är ett lån som du enkelt tar med hjälp av din telefon. Det som enda krävs för att ta ett telefonlån är att du har en mobil, samt ett nummer till ett företag som utfärdar ett sådant typ av lån. Fördelen med dessa lån är att de är otroligt enkla att ta, samt att du får pengarna inom cirka en kvart. Nackdelen med telefonlån är egentligen samma sak, att eftersom de just är så enkla och snabba att ta, är det inte ovanligt att de försatt en hel del människor i skuld. En del av företagen med tjänsten telefonlån ger inte personer med betalningsanmärkningar godkänt för att ta lånet. Andra har valt att se över detta hinder, men istället kan deras tjänst kosta mer. Andra kriterier för att få ta ett telefonlån är att du fyllt minst arton och har ett personnummer. Dessa uppgifter får företaget antingen om numret du skickar ansökningen ifrån är registrerat hos nummerupplysningen, eller via ditt bankkonto. Några företag kräver att du tjänar en viss summa pengar varje år, men även här finns det de som ser mellan fingrarna och låter dig ta ett telefonlån i alla fall.

Det har gått bra för olika företag som erbjuder tjänsten telefonlån, och därför finns det en hel del av dessa låneinstitut på marknaden. Det kan vara bra då det uppkommer en viss konkurrens dem emellan och därmed kanske pressar priset neråt, samtidigt som du lättare kan försätta dig i skuld genom att ta telefonlån av flera olika samtidigt. Tjänsten har fått mycket kritik i media eftersom telefonlån har så höga avgifter, och som kunden inte tänker på i en impulshandling. Samtidigt har kunden ett eget ansvar, och idag är de flesta annonser tydliga med hur mycket det faktiskt kostar att ta ett telefonlån.

Vad som kan skilja olika telefonlån emellan är att några företag kräver en anmälningsavgift. Tiden för länge du får ha lånet innan det ska betalas tillbaka varierar mellan femton till trettio dagar. Själva lånet brukar ligga runt 500 och 5000 kronor, och åldersgränsen mellan 18 och 24 år.

Så innan du tar ett telefonlån bör du se över de olika aktörerna på marknaden, och framförallt försäkra dig om att du kan betala när återbetalningstiden går ut. Har du det minsta tvivel bör du avstå och lösa din situation på något annat sätt då det strax tillkommer en hel del andra avgifter när du inte kan betala tillbaka i tid. Förutom avgiften för ditt telefonlån, kan det tillkomma förseningsavgifter, påminnelseavgifter, dröjsmålsränta och så vidare, och vill det sig riktigt olyckligt kan skulden till slut hamna hos kronofogen vilket kan ge en betalningsanmärkning.


Eller ring oss på 0770-455 909 för ansökan om privatlån eller för mer information.